Timmerbankar

LAXO LX är ett modulsystem med starka aluminiumbankar, vändbara stöttor och stryktåliga glidplattor. Konstruktionen är både flexibel och lättviktig, men förstärkt på utsatta punkter för att maximera hållbarheten.

Med våra timmerbankar sker all lastspänning i bekväm arbetshöjd, vilket gör att jobbet går snabbt, enkelt och bekymmersfritt. Det förbättrar dessutom arbetsmiljön betydligt.

Vår automatspännare, som sitter skyddad i bankarna, har en generös spännlängd och är både tillförlitlig och underhållsfri. Tillsammans med LAXO-kroken går det snabbt att både lasta och lossa timmer – oavsett om du spänner med vajer eller kätting.

LAXO Kranavställare

Genom att ställa av timmerkranen vid vägkanten kan du öka både nyttolasten och lönsamheten, samtidigt som kranen inte slits lika hårt på gropiga skogsvägar. Några minuters arbete kan öka din last med flera ton.

Läs om LAXO Kranavställare »

Robust & smidigt

Tanken med LAXO LX är att det ska vara enkelt att skräddarsy sin timmerutrustning precis som man vill ha den. Det är ett robust, smidigt och flexibelt modulsystem, som bygger på de senaste femtio årens kunskaper och erfarenheter av timmerutrustning.

Stöttorna är vridstyva, vändbara och tål extrem belastning utan att deformeras. De monteras i bankarna med viktbesparande och kraftiga infästningar, som är lätta att justera när du vill lossa eller vända stöttorna – eller byta ut dem om de har blivit skadade.

Konstruktionen är förstärkt på utsatta punkter för att maximera hållbarhet och lastförmåga. Välj mellan LX50, LX60, LX90 och LX100 beroende på vilken storlek du behöver.

För att säkra lasten eller öka lastförmågan ytterligare inför transport kan du enkelt anpassa vinkeln mellan banken och stöttan.

Automatspännaren

Du säkrar enkelt lasten med den inbyggda automatspännaren, som sitter på bekväm arbetshöjd i banken. Den har extra lång spännlängd och är väldigt enkel att använda. Välj mellan vajer och kätting.

LAXO-kroken sitter i bekväm höjd på stöttan, så att du enkelt kan lyfta den över timret med hjälp av timmerkranen när du lastat färdig. Även vid manuell surrning är jobbet enkelt, eftersom du aldrig behöver sträcka dig.

Med automatspännaren, kroken och snabbutlösaren har vi gjort det enkelt att lasta och lossa timmer.

»Vi är väldigt nöjda, framförallt med automatspännaren som sitter skyddad i banken. Det går nästan inte att ha sönder den – ens om du kör timmerbilen rakt ner i diket.

LAXO LX ett lättviktigt modulsystem, med en bra avvägning mellan vikt, hållbarhet och totalekonomi som passar oss perfekt.«

Patrik Larsson
Ruddammens åkeri

Dokumentation

LAXO LX
LX 60
LX 90
LX 100

Fem fördelar

  • Flexibelt modulsystem, så att du kan skräddarsy ditt ekipage.
  • Automatspännaren sitter i bekväm arbetshöjd och gör arbetet enkelt.
  • Låg egenvikt och hög kvalitet gör att du slipper oplanerade driftstopp.
  • Lossa, vänd eller byt ut de styva stöttorna – allt efter behov.
  • Glidplattorna tål (nästan) hur mycket stryk som helst.