Om LAXO

Transportnäringen står inför stora utmaningar och behöver hela tiden pressa gränsen för vad som är möjligt. Det är här LAXO kommer in. Vi är ett teknikinriktat företag inom tillverkningsindustrin, som servar transportbranschen med effektiva och hållbara påbyggnader för lastbilar.

En påbyggnad från LAXO tillverkas med skandinavisk kvalitet och innovation i den yttersta framkanten. Vi har varit en ledande utvecklare i branschen under de senaste trettio åren.

Vårt framgångsrecept

Vi möter våra kunders önskemål, driver utvecklingen i branschen och tänker utanför boxen. Det har positionerat oss som en av världens främsta utvecklare av påbyggnader, lastsäkringar, timmerbankar och annan utrustning för lastbilar. Våra montörer, svetsare och CNC-operatörer tillhör marknadens duktigaste inom sitt yrke.

Medarbetarna är vår viktigaste resurs, och vi lyfter gärna fram dem, men det är alltid kundens behov som står i centrum. Våra kvalificerade påbyggnader ska motsvara allas förväntningar på funktionalitet, anpassningsbarhet och tillförlitlighet. Vikten ska hållas nere och totalekonomi ska vara god.

LAXO tar nya vägar

Många av de lösningar och uppfinningar som vi tagit fram genom åren har blivit norm i branschen. Det vi ser hos importerade fabrikat idag är innovationer som vi släppte på marknaden för många år sedan. Hit hör exempelvis hårdkromade hydraulcylindrar för tippar, hydrauliska snabblås, mellanram mellan chassin, eloxering av stöttor och bankar, kranlås och timmerbankar med inbyggda spännare.

Våra produkter utvecklas och byggs för den skandinaviska marknaden. Det är därför våra påbyggnader klarar både kyla, regn och is utan problem. Om lastbilen rullar kommer även påbyggnaden från LAXO att göra det.

mikael nylen

»Vår utmaning är att bygga världens bästa påbyggnader för lastbilar.

Genom att kombinera nytänkande och kvalitet ger vi våra kunder den absolut bästa lösningen – på lång sikt.

Jag ser fram att träffa dig och få höra om dina utmaningar.«

Mikael Nylén
Försäljningschef