Betongroterare

En betongroterare från LAXO kombinerar hög hållfasthet och styrka med låg vikt och tyngdpunkt. Behållaren kan vara 4, 7, 8, 9 eller upp till 14 kubikmeter stor. Den minsta modellen är så lätt att den kan köras på ett tvåaxligt chassi.

Den hydrauliska utmatningsrännan styrs med en handhållen radioenhet, men den kan även nödköras från manöverskåpet. Med de två joystickarna och den sköna proportionaldriften kan man smygköra rännan och lägga ut betongen precis där den ska vara. Välj mellan fem, sju eller nio meter långa utmatningsrännor.

Byggd för nordiskt klimat

Alla vatten- och formoljetankar är gjorda i rostfritt stål och vattenkretsen är tryckgodkänd. Den roterande behållaren är mycket robust i sin konstruktion och hela påbyggnaden är byggd för vårt kalla klimat. Det är grunden i vad vi kallar skandinavisk kvalitet.

En betongroterare för gruvor

Vi har tagit fram en specialbehållare, med lägre höjd och mindre utläggningsrännor, som passar perfekt för arbeten i gruvor, vid tunnelbyggen eller i andra trånga utrymmen. Självklart lever den här betongroteraren upp till samma krav på kvalitet, hållbarhet och funktion som övriga modeller inom segmentet.

För att minska avgaserna i trånga utrymmen kan vi leverera en påbyggnad som går att köra helt på eldrift.

Två smarta tillval

Underlätta rengöringen genom smidigt vinkla upp tratten med hydraulik, så att du kommer åt både manuellt och med tvättlans. Det blir även lättare att komma in i trumman för service och reparationer. Allt detta ökar kvaliteten på leveranserna och du sparar tid efter sista körningen för dagen.

Komplettera med en hydraulisk slas, för att enkelt kunna lasta ur bakåt i exempelvis en betongpump eller större gjutform. Det här är en enkel och samtidigt robust lösning, som förenklar arbetet avsevärt.

För maximal flexibilitet

Med LAXO Snabblåssystem kan du enkelt ställa av betongroteraren när du inte behöver använda den och använda lastbilen till andra uppdrag. Det gör vagnparken ännu mer flexibel.

Dokumentation

LAXO Betongroterare

Sex fördelar

  • Välj volym 4 – 14 m³.
  • Alla tankar i rostfritt stål.
  • Utmatning styrs med radioenhet eller via spakar i manöverskåpet.
  • Utläggningsrännan är hydraulisk och proportionalstyrd.
  • Byggd för skandinaviskt klimat.
  • Finns med flera smarta tillbehör.