Lastsäkring

Med LAXO Lastsäkringssystem kan du börja dagen med att köra byggdelar till ett lager och sedan timmer från skogen. I morgon kan du köra plank till ett byggvaruhus eller maskindelar från en fabrik. Allt detta är möjligt, till och med enkelt, när du kan välja fritt mellan fäste, stötta, ögla eller containerlås efter behov.

Med lastsäkringssystemet ger dig en flexibel och pålitlig lösning för alla typer transporter. Det spelar ingen roll om dina behov ofta förändras – det här systemet kan du anpassa och utveckla hur långt som helst. När ditt företag växer och utvecklas är det enkelt att komplettera med nya delar.

Flexibelt modulsystem för alla laster

När flaket är utrustat med LAXO-hylsan kan du enkelt byta utrustning inför varje körning. Välj fritt mellan containerlås, stöttor, förankringsöglor eller andra speciallösningar.

Även om LAXO-systemet redan innehåller en mängd olika lastsäkringar arbetar ständigt med nya innovativa lösningar. På så sätt anpassar vi vårt lastsäkringssystem till ännu fler användningsområden. Om du har ett behov som inte täcks av systemet idag så kan vi enkelt ta fram en speciallösning för dig.

Det här systemet går att anpassa och utveckla hur långt som helst.

LAXO-hylsan

Grunden i systemet är vår patenterade hylsa, som tack vare den runda formen är lätt att montera på både flak och i änden på en stötta. Välj mellan stål och aluminium.

Med aluminiumhylsan blir insvetsningen enkel för dig med aluminiumflak och den fungerar självklart också bra på aluminiumstöttor.

Du kan göra flaket helt slätt, genom att sätta täcklock på hylsan när den inte används.

LAXO Förankringsögla

Den minsta förankringsöglan klarar av att surra hela tolv ton last – oavsett riktning. Gå upp en storlek för att säkra last upp till 32 ton. Genom att kombinera förankringsöglorna med våra aluminiumstöttor kan du säkra lasten både snabbt och smidigt.

Vi har även specialöglor för montering på stötta.

LAXO Containerlås

Du lastsäkrar enkelt dina containerfrakter med vårt ADR-godkända containerlås. Med ett LAXO Containerlås i varje hörn kan du säkra en container upp till 32 ton. Det bästa är att all montering sker ovanifrån.

LAXO Aluminiumstötta

Med stöttor av heldragen och eloxerad aluminium håller du nere vikten, samtidigt som du klarar av de flesta utmaningarna på ditt flak. Oavsett om du kör takstolar, maskindelar, pallgods eller plank. Den plana sidan mot lasten gör att ditt sågade virke kommer fram i prima skick.

Du kan kombinera ihop överdel, underdel eller hel längd efter behov.

Våra seghärdade stålstöttor tål extrem belastning utan att deformeras. Genom att stålet fjädrar minskar också påfrestningen på både fordonet och infästningarna.

LAXO Original rakt igenom

Alla vår lastsäkringsutrustning tillverkas i samma fabrik och precisionen är därför perfekt. I det här systemet lirar alla delar med varandra och den skandinaviska kvaliteten ger dig många bekymmersfria mil.

Sex fördelar

  • Modulärt och flexibelt system
  • Fäste, stötta eller ögla efter behov
  • Patenterad hylsa med enkel insvetsning
  • ADR-godkända containerfästen
  • Stöttor i stål eller aluminium
  • Med LAXO Original får du skandinavisk kvalitet rakt igenom