Snabblåssystem

En påbyggnad med LAXO Snabblåssystem kan användas på flera olika bilar och samma bil kan använda flera olika byggnationer. Du kan alltså starta dagen med liftdumper eller lastväxlare och byt till vändskiva innan lunch och dra trailer. Till eftermiddagen kan du hänga på plog, tipp, betongroterare eller kranflak på bilen.

Systemet kan låsas både mekaniskt och hydrauliskt. Bytet går på ungefär en kvart och gör din fordonspark otroligt flexibel.

En bil – flera funktioner

Systemet med snabblås fungerar på både nya och gamla chassin, tack vare den smarta snabblåsmellanramen. Den gör det möjligt att snabbt och enkelt byta funktion på dina bilar. Ställ av betongroteraren när den inte behövs och koppla på vändskivan när den ska användas.

Du kan maximera din flexibilitet samtidigt som du minimerar din stilleståndstid.

En funktion – flera bilar

Med LAXO Snabblåssystem kan du variera din maskinpark hur som helst och byta funktioner mellan olika bilar. Investera bara i precis den utrustningen du behöver, istället för att köpa en fast helhetslösning varje gång. Du får dessutom bättre kontroll över vilka påbyggnader du använder mest.

Med snabblåsmellanramen kan du använda samma byggnation på olika fabrikat av chassin.

Kranlås

Med LAXO Kranlås kan du ställa av dina kranar när du inte använder dem. Kranlåset klarar maskiner upp till 36 Tm och är en bra lösning den som behöver maximera nyttolasten.

»Fördelen med systemet är att du blir väldigt flexibel och kan skifta byggnation flera gånger om dagen. Vi använder fastflak, kranflak utan tipp och med tipp, lastväxlarkrok och maskinflak.

Systemet styrs helt hydrauliskt i låsning och skifte. Du byter byggnation snabbt och enkelt på runt tolv till femton minuter.«

Dick Karlsson
Jinert

Dokumentation

Snabblåssystem

Fem fördelar

  • Gör fordonsflottan flexibel
  • Välj påbyggnad efter lastbil
  • Välj lastbil efter påbyggnad
  • Byt påbyggnad på 15 minuter
  • Robust och helt hydrauliskt