Liftdumper

Med LAXO Liftdumper lastar och lossar du dina containrar snabb och enkelt – precis där du vill ha dem. Tack vare proportionalstyrning i både lyft- och vikarmar får du full kontroll med fjärrkontrollen, även när du kör tung last. Det går så mjukt att rangeringen kan ske nästan helt ljudlöst.

Radiostyrning är standard och du kan både smygköra och använda flera funktioner samtidigt.

Vår senaste liftdumper är lättare och snabbare än någonsin, utan att tappa i varken kraft och effektivitet. Vi har dessutom satsat hårt på säkerheten. Lyft- och vikarmarna är skurna ur ett stycke fem millimeter tjockt höghållfast stål, helt utan svetsfogar och skarver. Det ger maximal hållbarhet och styrka – samtidigt som räckvidden är extra lång.

Alltid radiostyrning

Fjärrkontrollen ingår som standard och med proportionalstyrningen blir körningen både mjuk och skön. Det tillåter dig dessutom att samköra flera funktioner i armsystemet. Kort och gott – full kontroll med en mjuk och följsam lyft.

Avancerad hydraulik

Med EcoDrive aktiveras hydrauliken automatiskt – när den behövs. Det sparar både bränsle, pengar och miljö. Så fort du släpper spaken på fjärrkontrollen stänger pumpen av sig igen, vilket minskar risken för övervarvning ifall du glömmer att stänga av den innan du kör iväg igen.

LAXO EcoDrive är standard på alla våra liftdumprar.

EcoSpeed är en tillvalsfunktion som sparar ungefär 30 sekunder vid varje lyft. Funktionen startar automatiskt när du kör lyftarmarna på full back och fördubblar hastigheten i lossningen. Det gör att du sparar tid på din rangering och ställer av containern snabbare.

Komplettera med hydraulisk surrning för att spara ännu mer tid och hydrauliskt utskjut i bakänden så att du kan köra två containrar samtidigt.

LAXO Containerrotator

Med en containerrotator blir rangeringen perfekt varje gång, eftersom du både lyfter, roterar och placerar behållaren i ett enda moment. Rotatorn drivs hydrauliskt och styrs med fjärrkontrollen. Arbetet blir smidigare, enklare och mer effektivt när öppningen hamnar åt rätt håll direkt.

LAXO Containerrotator gör att du enkelt kan placera en container nära en vägg, vid en byggnadsställning eller i en parkeringsruta – utan att förstöra gräsmattor, riva fasader och krocka med bilar. Du undviker samtidigt onödiga extralyft och minimerar bullret från rangeringen.

Vi kan montera LAXO Containerrotator på både nya och befintliga liftdumprar.

»Båda mina containerbilar känns väldigt stabila och driftsäkra. Jag tog hela snacket med LAXO vid beställningen och bilarna blev byggda precis som jag vill ha dem.

Det är alltid lätt att få kontakt med LAXO och man blir direkt slussad till rätt person.«

Per Winberg
Bingstorps Åkeri AB
Telefon: 0769-42 26 55

Sex fördelar

  • LAXO EcoDrive
  • Proportionalstyrning
  • Rangera med fjärrkontroll
  • Extra lång räckvidd i armsystemet
  • Extra höghållfast 5 mm stål
  • Lasta upp till 18 ton

Tillval

  • Hydraulisk surrning
  • EcoSpeed – snabbare lossning
  • Hydrauliskt utskjut för två containrar
  • LAXO Containerrotator